Latviešu По русски English

phone-woodcon

Ofte stilte spørsmål

Takstoler tåler høye belastninger takket være sin buede utforming. Dette er fungeringsprinsippet til blant annet sperrer, bjelker, takåser, bjelkelag osv. Vanligvis blir bjelkens nederste parti utsatt for strekk mens dens øverste parti er utsatt for trykk.

Takstolene hvor elementene er forbundet med spikerplater er en økonomisk byggemetode for alle slags tak. Spikerplatene Gang-Nail løser mange problemer når det gjelder tak av ulike konfigurasjoner, til og med de mest avanserte.

Alle takstolene våre er prosjektert med tanke på de verste tenkelige varige vilkår: både når det gjelder arbeidslast og vindlast. De ulike takstolelementene er konstruert slik at de skal tåle de fysiske kreftene som påvirker dem, for eksempel, strekk og trykk, eller bøyning kombinert med de ovennevnte.

Gang-Nail er en stålplate med en rekke pigger eller spikre på den ene siden. Disse tennene blir stanset ut av stålplaten, slik at det blir hull i platen og at de stansede spikrene fortsatt er forbundet med den.

Korrosjon i knuteplatene som forbinder takstolene er et av hovedproblemene når det gjelder bygninger med høy luftfuktighet og korrosivt miljø. I slike bygninger kan alvorlige korrosjonsskader observeres allerede etter 5 - 10 år.

Takstolene hvor elementene er forbundet med spikerplater av lettmetaller blir mer og mer populære takket være sin effektivitet, sine mange bruksområder og den enkle installasjonsprosessen. Imidlertid skaper denne typen konstruksjon en del bekymring blant brannmenn fordi at konstruksjonene har en tendens til å kollapse på en farlig måte under brannslokking: dette forårsaker alvorlige skader og til og med dødsfall.

Dette spørsmålet blir ofte stilt etter at takstolkonstruksjonen har kollapset. Ofte blir dette spørsmålet stilt etter brann eller storm. Det som er verdt å huske er at sammenbruddet nesten aldri skyldes feil prosjektering eller feil installering alene. Dessverre kan slike hendelser få tragiske konsekvenser.

Relaterte artikler: Om oss; Historisk henblikk på takstoler

Hvem er vi?

A/S WoodCon er blant de få takstolprodusentene i Latvia som har rettighetene til å merke sine produkter med CE-merket. Merket bekrefter at produksjonen er i samsvar med den europeiske standarden EN 14250:2010. Les mer...

Hva lager vi?

  • Prosjektering av sperrebind og takstoler;
  • Høykvalitets takstolproduksjon;
  • Sikker levering av produksjonen til din byggeplass. Les mer...

 

Bildegalleri

TakkonstruksjonerTakkonstruksjonerTakkonstruksjoner