Latviešu По русски English

phone-woodcon

Produksjon

Produksjonsprosessen er i samsvar med standarden EN 14250:2010.

Denne europeiske standarden setter konkrete krav til råvarene, ferdigstilte produktene (for eksempel, tak-, vegg- og gulvkonstruksjoner til takstolen, samt bjelker) og dokumentasjonen. Denne standarden er egnet for bruk i byggebransjen i samsvar med EN 14081-1, med eller uten materialer av limtre og med spikerplater. Standarden EN 14250:2010 gjelder takstoler med lengde på opptil 35m og andre industrielt fremstilte strukturer med spenn på opptil 12m. For å sikre at våre produkter er av toppkvalitet, bruker vi Wolf System FST - III G spikerplatepresse.

Dette er en spikeplatepresse med høy produktivitet, spesielt egnet for komplekse løsninger, samt for produksjonen av veggkonstruksjoner. Det som gjør pressen effektiv er at den kan trykke flere noder samtidig. Pressens øverste del beveger seg opp og ned ved hjelp av to hydraulcylindre. Den vanlige bredden og lengden på arbeidsbenken er henholdsvis 4,2 m og 15m.

Det er produsentens ansvar å gi ansatte opplæring i produksjonsprosessen for at de skal kunne produsere konstruksjoner av uilke dimensjoner og former, samt vurdere potensiell risiko for hver operasjon, derfor er det viktig:

 • å kontrollere trematerialet for visuelle defekter når det legges på arbeidsbenken;
 • å sjekke at trematerialets dimensjoner er riktige i områdene hvor spikerplatene skal settes og i støtteområdene;
 • å sørge for at mellomrommet mellom to detaljer som skal settes sammen ved hjelp av spikerplater ikke er større enn 1,5 mm;
 • å sjekke de ubevegelige knutepunktene (nodene), slik at spikerplatene plasseres ifølge prosjektet;
 • å sørge for at mellomrommet mellom trematerialet og spikerplatene ikke er større enn 1 mm, og at denne bredden ikke er mer enn 25% av spikeplatens bredde;
 • hvis takstolene produseres i store kvanta, bør man sjekke høyden av 20/30 av alle takstolene, for å hindre at den har forandret seg på grunn av feil plassering;
 • å merke takstolen i henhold til standarden EN 14250;
 • å sørge for at det er nok ansatte for å løfte en hel takstol. En ansatt får ikke lov til å løfte mer enn 25 kg;
 • å bruke mekaniske heiser hvis takstolen er tyngre enn 95 kg;
 • se til at ansatte unngår skader, spesielt under flytting av delene.

Tremateriale

Vi bruker kun tremateriale som er tørket, høvlet og gradert i følge graderingsstandarder, i henhold til EN 14081-1. Ved mottak av tremateriale, utfører vi visuell sortering og ser etter følgende geometriske defekter:

Geometriske defekter takstoler

Hvis trematerialet ikke er behandlet med beskyttelsesmidler, skal det ha tilstrekkelig naturlig beskyttelse i samsvar med den tiltenkte bruksklassen som skal stå i samsvarserklæringen. Dersom trematerialet er behandlet med beskyttelsesmidler, skal erklæringa inneholde opplysninger om beskyttelsesmiddelet, graden av motstandsdyktighet, behandlingsdybde og kritisk beskyttelsestid. Trematerialets fuktighet skal ikke overstige 22% under produksjonen av takstoler.

Kvister

Kvister takstolDet er tillatt med friske kvister i støtteområder av takstoler, forutsatt at defektene er ikke synlige i spikerplateområdene eller at levende kvister ikke er der hvor spikerplateområdene skal være. 

 

Svartkvister takstolSvartkvister, kvisthull og sprekker skal ikke befinne seg på støtteområdene der tredetaljene skal forbindes med spikerplater. Det er tillatt med sprekker i områdene som skal forbindes med hverandre, hvis lengden av disse områdene ikke er større enn 50mm målt fra spikerplatens kant. 

 

Spikeplater

Taktstoler spikeplater Spikerplater har spikre som står ut vinkelrett fra overflaten. Disse platenes formål er å forbinde to eller flere treelementer av samme tykkelse på én plan. Platene vi bruker er i samsvar med standarden EN 14545. Dersom treet er behandlet med beskyttelsesmiddel som kan forårsake korrosjon, skal man bruke galvaniserte spikerplater eller plater av rustfritt stål som kan brukes i bygninger av klasse 1 og 2.

Anmeldelser

 • 1
 • 2
Prev Next

A/S "WoodCon" har levert takstolene ifølge tidsfrister som sto i kontrakten - Kārlis Splite, daglig leder i A/S "Baltic Pork".

Arbeidsstilen til A/S "WoodCon" kan beskrives som fleksibel, operativ og rettskaffen - Valdis Straustins, daglig leder i A/S "Statio Solutions". 

Send oss prosjektskisser

Who's Online

Vi har 27 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Våre partnere

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

InnloggingHvem er vi?

A/S WoodCon er blant de få takstolprodusentene i Latvia som har rettighetene til å merke sine produkter med CE-merket. Merket bekrefter at produksjonen er i samsvar med den europeiske standarden EN 14250:2010. Les mer...

Hva lager vi?

 • Prosjektering av sperrebind og takstoler;
 • Høykvalitets takstolproduksjon;
 • Sikker levering av produksjonen til din byggeplass. Les mer...

 

Bildegalleri

TakkonstruksjonerTakkonstruksjonerTakkonstruksjoner